Nominatie Kempenaar 2016

Gepost op 2016-09-29

Met grote trots kunnen wij aankondigen dat Dienstenthuis genomineerd is voor de award 'De Kempenaar 2016'. Dit is een award voor een Kempense onderneming die zich op de kaart heeft gezet door de focus op duurzame groei met aandacht voor werknemers en omgeving.
Etion, forum voor geëngageerd ondernemen, heeft deze prijs in het leven geroepen.

Stemmen voor deze award kan ook online. Stem jij ook voor ons? Breng dan hier je stem uit!

Wij zijn in ieder geval heel vereerd met deze nominatie en hopen dat we ze ook kunnen verzilveren en in het rijtje van o.a. Vanhout, Janssen Pharmaceutica, Nike, Cartamundi,... toegevoegd kunnen worden.

Dienstenthuis 'De Kempenaar 2016'. Waarom niet?

We zetten onze nominatie graag nog wat kracht bij. Waar we eerst een beetje verrast waren door onze nominatie, zijn we nu vooral gemotiveerd om de award binnen te halen. Want hoe meer we kijken naar onze werking, wat we doen, wat onze visie is, ... hoe meer we zien dat er een echte Kempenaar in ons schuilt.

100 % Kempen

Dienstenthuis ademt de Kempen, dat is ons DNA. Opgestart 10 jaar geleden in Turnhout met nu ondertussen 6 kantoren in en rond Turnhout. Al onze 750 werknemers wonen in regio Turnhout en ook onze 4600 gezinnen die klant zijn, wonen in de Kempen. En kan het nog wat extra Kempens? Natuurlijk! Een groot deel van ons publiciteitsbudget wordt gespendeerd aan lokale sponsoring. Wij geloven in het verbinden van mensen. Zo ondersteunen we sportverenigingen, cultuurorganisaties, een buso-school, goede doelen, fairtrade, een stadsboerderij,... en zorgen we voor lokale verankering.

Ook daarbuiten

Met onze verankering dan wel in de Kempen, proberen we toch verder te reiken met onze werking en visie. En dit dan niet op basis van tewerkstelling, wel op basis van imago en nieuwe initiatieven. In het verleden braken wij al een lans voor meer respect voor de meer dan 100 000 dienstenchequemedewerkers in ons land en voor een beter imago van de sector met een eigen geschreven boek en een lied, speciaal gecomponeerd voor onze thuishulpen door Axl Peleman. Maar ook met een creatief en gedurfd project rond veiligheid en gezondheid op de werkvloer (WOTCA), dat ontstaan is in de schoot van Dienstenthuis, bereiken we samen meer dan 6000 werknemers uit gans Vlaanderen.

Maar waar we ons vooral mee willen profileren is onze eigenzinnige kijk op mensgericht ondernemen. Benieuwd? Lees vooral verder!

Duurzaam succes

De basis van een goede dienstenchequefirma? Professionele en gemotiveerde medewerkers!
Iedereen kan poetsen? Nee. Maar iedereen kan het leren en met een uitgebreide omkadering zorgen wij ervoor dat al onze thuishulpen professionals worden. Zo kunnen we ook de sollicitanten uit de kansengroepen een helpende hand bieden om een duurzame job te vinden en vooral te houden, want ook dat vinden wij als werkgever onze verantwoordelijkheid.

Hoe bieden wij een uitgebreide omkadering? Onze thuishulpen hebben allemaal een vaste contactpersoon op kantoor, wij hebben een ploeg job-assistenten die één op één begeleiding voorzien op de werkvloer en zelfs een maatschappelijk medewerker om privéproblematieken mee op te volgen. En dan hebben we onze Dienstenthuis-praktijkruimte nog niet vermeld. Een volledig ingericht appartement waar we sollicitanten uitnodigen voor een praktische test, maar ook opleidingen organiseren en één op één begeleidingen.

Overdrijven

Het belangrijkste aspect in mensgericht ondernemen is de aandacht voor de mens achter de collega. De twee belangrijkste steunpilaren hierbij zijn oprechtheid en ... overdrijven. 
Een cadeautje met Nieuwjaar omdat het moet? Nee. Omdat we onze medewerkers gemeend willen bedanken. Recht uit het hart! En dat overdrijven nemen we heel letterlijk. De lijst van initiatieven om onze collega's in de watten te leggen is eindeloos. Een bakje aardbeien bij het begin van de zomer, thuis bezorgd door onze omkaderingsploeg, 750 boeketjes voor de dag van de thuishulp met een handgeschreven persoonlijke boodschap voor iedere thuishulp, een attentie met Valentijn omdat we ze graag zien,...

Je kan nooit te veel investeren in mensen. Dat is onze visie op de toekomst op ondernemingsvlak. Wij hopen nog velen binnen en buiten de Kempen te besmetten met ons virus en een voorbeeld te zijn op het vlak van mensgericht ondernemen.


[ Klik hier voor het volledige nieuwsoverzicht ]