Dienstenthuis wint De Kempenaar 2016

Gepost op 2016-10-19

Trots, vereerd, blij verrast,... We kunnen op veel verschillende manieren omschrijven hoe we ons voelen als 'De Kempenaar 2016'.

Maandagavond, 17/10, is Dienstenthuis bekroond met 'De Kempenaar 2016'. Dit is een award, in het leven geroepen door Etion, voor een Kempense onderneming die zich op de kaart heeft gezet door focus op duurzame groei met aandacht voor werknemers en omgeving.

“Dit is voor ons toch wel een verrassing”, zegt afgevaardigd bestuurder Tim Klaassen. “We waren zelf wel overtuigd dat we enige kans maakten op de award omdat de criteria van De Kempenaar perfect in ons plaatje passen, maar met Genzyme/Sanofi en Wilms als andere genomineerden naast ons, was het toch afwachten. Toen ik dan ‘Dienstenthuis’ hoorde als winnaar, drong dit eerst toch niet helemaal door.”

Veel online stemmen

Etion koos dit jaar voor de eerste keer een andere manier van stemmen voor De Kempenaar. 1/3 van de stemmen gebeurde online, 1/3 door een jury en nog 1/3 door de aanwezigen op de uitreiking. “We hebben alles op alles gezet om veel online stemmen binnen te halen.”, licht Tim Klaassen toe. “Vooral tijdens ons Ladies Movie Night vorige week hebben we veel reclame gemaakt om te stemmen en ook via onze Facebookpagina hebben we veel respons gekregen.”

100 % Kempen

Dat Dienstenthuis een 100 % Kempens bedrijf is, valt niet te betwisten. 770 medewerkers die allemaal in de Kempen wonen en zij werken bij meer dan 4600 gezinnen, allemaal woonachtig in de Kempen. “Kan er nog meer lokale verankering zijn?”, vroeg Tim Klaassen zich af tijdens zijn voorstelling van Dienstenthuis voor alle aanwezigen tijdens de uitreiking. “Jawel. 70 % van ons publiciteitsbudget gaat naar lokale sponsoring. Wij geloven hier heel hard in en ondersteunen dan ook meerdere Kempense sportclubs, jeugdverenigingen, ouderraden,…”.

10 jaar geleden is Dienstenthuis ook opgericht op initiatief van Stad Turnhout om zoveel mogelijk mensen in en rond Turnhout aan een goede job te helpen. “We zijn bijzonder trots dat het Dienstenthuis team deze verwachtingen heeft ingelost en zelfs overtroffen” aldus voorzitter van de Raad van Bestuur Francis Stijnen. “Mensen aan een job helpen is ook nu nog altijd ons uitgangspunt. Wij willen de volgende jaren nog blijven groeien en zoveel mogelijk nieuwe collega’s verwelkomen. En we blijven natuurlijk werken om hen allemaal met hart en ziel te begeleiden om zo onze dienstverlening op peil te houden. Als Kempenaar 2016 gekozen worden, is dan een enorme motivatie om op onze manier verder te blijven werken en het is ook zeker de kers op de taart van ons 10-jarig bestaan. ” vult Tim Klaassen aan.

Traktatie voor alle werknemers

Na de verrassende bekroning, maken we al meteen plannen van een traktatie voor alle 770 werknemers. “Want het zijn zij die de award verdienen!”, sluit Tim Klaassen af. “De job van thuishulp wordt vaak onderschat of verkeerd bekeken. We blijven dag in dag uit vechten om het imago van de dienstenchequesector op te krikken. Dit is dus zeker een mooie stap. Om de award te vieren, willen we volgende week alle collega’s trakteren op een lekker stuk taart op kantoor en klinken op deze mooie erkenning. Dat wordt geregeld!”.


[ Klik hier voor het volledige nieuwsoverzicht ]