Dienstenthuis rondt 2 overnames af

Gepost op 2016-12-22

Dienstenthuis Turnhout heeft de voorbije 2 dagen de overname van PWA Ravels én de overname van Poetspaleis Arendonk afgerond. Dankzij deze overnames gaan we het nieuwe jaar in met 70 poetshulpen meer.

“We kregen enkele weken geleden zowel van PWA Ravels, als van Poetspaleis Arendonk de vraag of Dienstenthuis interesse had in een overname van hun werknemers.”, vertelt afgevaardigd bestuurder Tim Klaassen. “Omdat wij met Dienstenthuis nog altijd willen blijven groeien en zoveel mogelijk mensen aan een goede job willen helpen, zijn we gesprekken met beide partners gestart en uiteindelijk zijn we begin december tot een akkoord gekomen. Afzonderlijk van elkaar weliswaar, maar de timing viel eigenlijk quasi samen.”

70 werknemers extra op 1 januari

De overnames zijn net afgerond en vanaf 1 januari zullen er maar liefst 70 nieuwe thuishulpen bij Dienstenthuis aan de slag gaan. Dit zijn er 50 van PWA Ravels en 20 van Poetspaleis Arendonk. Voor de thuishulpen verandert er niets. Dienstenthuis neemt alle voorwaarden van hun huidige contract mee over. “Voor ons was het evident dat de thuishulpen gewoon aan dezelfde voorwaarden zouden kunnen blijven verder werken. We snappen dat het voor hen allemaal wat verrassend is en dat ze een stap in het onbekende moeten zetten, maar wij gaan er voor zorgen dat ze niets te kort komen! Maandag 12/12 en dinsdag 13/12 waren de infomomenten voor alle thuishulpen. We zijn heel blij dat we al kennis hebben gemaakt met hen en dat we hebben kunnen laten zien dat Dienstenthuis ze met open armen zal ontvangen.”, zegt Tim Klaassen. Ook de klanten van PWA Ravels en Poetspaleis Arendonk zullen gewoon mee overstappen met hun thuishulp naar Dienstenthuis. Ook voor hen verandert er niets.

Nieuw kantoor openen

Met de overname in Ravels, hebben we beslist om een nieuw kantoor te openen in deze gemeente. Dit is dan het 7de kantoor in de Kempen. Ze starten 2017 nog in het huidige kantoor van PWA, maar zullen binnen de 6 maanden verhuizen naar een nieuwe locatie. “We zijn volop op zoek naar een geschikte locatie in Ravels, Weelde of Poppel.’, licht Tim Klaassen toe. “Maar we willen hier zeker niet overhaast te werk gaan. We kunnen gebruik maken van het huidige kantoor van PWA en bekijken momenteel meerdere opties voor te verhuizen.”


[ Klik hier voor het volledige nieuwsoverzicht ]