Goed doel

Dienstenthuis heeft zich geëngageerd om in 2016 geld in te zamelen voor het goede doel. Met allerhande acties hopen we de kaap van € 10 000 te kunnen ronden. Hiervoor organiseren we verschillende acties, o.a. een pronostiek voor het WK Veldrijden en rosse centjes inzamelen. Maar we verkopen dus ook polsbandjes met leuke slogans of boodschappen.

Het goede doel waar we geld voor zullen inzamelen is het ‘Centrum voor Oncologie’ in het Algemeen Ziekenhuis van Turnhout. Als Turnhouts bedrijf vinden we het belangrijk dat we iets kunnen betekenen voor anderen in onze regio, dus was AZ Turnhout een logische keuze. Dienstenthuis heeft ook zelf gekozen om specifiek voor de dienst Oncologie iets te doen, omdat er (jammer genoeg) zoveel mensen zijn die al in aanraking gekomen zijn met kanker of familieleden of kennissen hebben die al hebben moeten vechten tegen deze ziekte.

AZ Turnhout wil het geld dat Dienstenthuis inzamelt, gebruiken om de wachtzaal van het dagcentrum in een nieuw jasje te steken. Nu is het een standaard wachtzaal met weinig kleur en het ziekenhuis wil heel graag een huiselijke en warme wachtzaal inrichten. Het ingezamelde geld zal dus zeker goed besteed worden en wij zullen zeker foto’s van het eindresultaat publiceren.

Dr. Jean Meyskens, diensthoofd van het Centrum voor oncologie, liet ons volgende weten : “We zijn als dienst uitermate gecharmeerd door dit initiatief van Dienstenthuis en we willen hen alvast hartelijk danken voor alle inspanningen die zij willen leveren in 2016 voor de kankerpatiënten in de regio. We zijn met de collega’s en directie van het ziekenhuis overeen gekomen dat het ingezamelde geld op het einde van 2016 zal gebruikt worden voor de menselijke en warme inrichting van de wachtzaal van het oncologisch dagziekenhuis.”